Ungaria se îndreaptă spre cea mai mare inflaţie din Europa

Inflaţia în Ungaria a ajuns la 22,5% în noiembrie, marcând un nou maxim al ultimilor douăzeci de ani.

1296 afișări
Imaginea articolului Ungaria se îndreaptă spre cea mai mare inflaţie din Europa

Ungaria se îndreaptă spre cea mai mare inflaţie din Europa

Alimentele şi energia au generat cele mai mari creşteri, în timp ce analiştii avertizează că recenta eliminare a plafonului de preţ al carburanţilor ar putea accelera inflaţia în lunile următoare.

Preţurile de consum au crescut cu o rată record de 1,8% din octombrie.

Preţurile alimentelor, care au crescut cel mai rapid, au crescut cu 43,8%, dar unele articole au crescut de peste două ori, costul de achiziţie a ouălor crescând cu 102,9%.

Potrivit lui Péter Kiss, director de investiţii la Amundi Fund Management, eliminarea plafonului pentru benzină, marţi, va creşte inflaţia cu încă 2,5% în decembrie şi ianuarie împreună.

Creşterea preţurilor ameninţă mijloacele de subzistenţă ale multor persoane, organizaţiile caritabile raportând că, recent, muncitorii s-au alăturat persoanelor fără adăpost şi pensionarilor la distribuţiile de alimente.

Inflaţia din Ungaria este în prezent a patra cea mai mare din Europa, fiind depăşită doar de statele baltice, dar este posibil ca anul viitor să ocupe primul loc în UE, a avertizat recent guvernatorul Băncii Naţionale a Ungariei, György Matolcsy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici