UNICEF: "Jumătate din copiii ucraineni au fost strămutaţi"

O lună de invazie rusească în Ucraina. Jumătate din copiii ucraineni au fost mutaţi, potrivit UNICEF. „Este o situaţie pe care nu am mai văzut-o până acum şi este aproape imposibil de gestionat", spune purtătorul de cuvânt al UNICEF.

220 afișări
Imaginea articolului UNICEF: "Jumătate din copiii ucraineni au fost strămutaţi"

Unul din doi copii ucraineni, nevoit să îşi părăsească locuinţa, de la începutul invaziei ruseşti

„Este halucinant", a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder.

„De la începutul războiului, în urmă cu o lună, unul din doi copii a trebuit să îşi părăsească locuinţele", a afirmat acesta.

„Este o situaţie pe care nu am mai văzut-o până acum şi este aproape imposibil de gestionat", a mai spus Elder.

Elder a declarat că UNICEF încearcă să aducă în ţară pături, generatoare, provizii medicale şi truse pentru mamele care nasc.

„Dacă războiul nu se opreşte, dacă atacurile nediscriminatorii nu încetează, vom vedea mai mulţi copii smulşi din casele lor”, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici