Unităţi de infanterie şi blindate israeliene se îndreaptă spre Gaza

Mai multe unităţi de infanterie şi blindate israeliene se îndreptau duminică spre oraşul Gaza, pornind în special de la periferia sa de sud, în timp ce zeci de familii fugeau din zonă, au declarat martori citaţi de AFP.

20 afișări
Imaginea articolului Unităţi de infanterie şi blindate israeliene se îndreaptă spre Gaza

Unităţi de infanterie şi blindate israeliene se îndreaptă spre Gaza (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Locuitorii au semnalat intrarea blindatelor în zori în cartierul Sheikh Ajlin, la periferia oraşului Gaza, precum şi tiruri de tancuri asupra cartierelor Tall al-Hawa, din centrul oraşului, şi Zeitun.

Zeci de familii însoţite de copii mici au fugit din cartierul Tall al-Hawa, conform surselor.

Mişcările Hamas şi Jihadul Islamic au precizat că mai mulţi palestinieni au fost răniţi în luptele de la Sheikh Ajlin. Combatanţii plasează bombe pe marginea drumurilor pentru a încerca să împiedice avansarea tancurilor, potrivit acestora.

Sâmbătă, aviaţia israeliană a răspândit mii de manifeste în Gaza avertizând populaţia cu privire la o "intensificare a operaţiunilor împotriva tunelurilor, depozitelor de arme şi teroriştilor din toată Fâşia Gaza".

Patru palestinieni au fost ucişi şi zeci au fost răniţi în atacurile israeliene din noaptea de sâmbătă spre duminică, în teritoriu, conform surselor medicale.

Armata israeliană a anunţat duminică dimineaţă că aviaţia a atacat 60 de obiective în cursul nopţii, în timp ce forţele terestre îşi continuau operaţiunile.

Aviaţia a bombardat "tuneluri de contrabandă cu arme, o moschee din sudul Fâşiei Gaza unde erau stocate arme şi care servea ca bază de antrenament", a precizat o purtătoare de cuvânt a armatei.

Ea a menţionat "zece raiduri aeriene împotriva grupărilor armate" palestiniene şi a semnalat o serie de confruntări între miliţii ale Hamas şi forţe de infanterie şi blindate israeliene. Ea nu a evocat pierderi de partea israeliană.

Trei rachete au fost lansate asupra Israelului de către palestinieni în cursul nopţii şi al dimineţii, provocând pagube materiale la Beersheva, metropolă din sud, dar nu şi victime, potrivit armatei.

În urma unei scăderi relative a tirurilor de rachete în ultimele zile, şcolile din sudul Israelului s-au redeschis parţial duminică.

Citeşte şi:

Bilanţ palestinian: 854 de morţi, in urma ofensivei israeliene

Israelul avertizează că îşi va intensifica operaţiunile în Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici