United Airlines opreşte de la zbor 24 de avioane Boeing, după accidentul de sâmbătă

  • Compania aeriană United Airlines a anunţat că a oprit de la zbor 24 de avioane Boeing 777.
  • Unul dintre aparate a suferit o defecţiune a motorului sâmbătă.
  • Resturi din avion au fost găsite împrăştiate într-o zonă rezidenţială din apropiere.
883 afișări
Imaginea articolului United Airlines opreşte de la zbor 24 de avioane Boeing, după accidentul de sâmbătă

Foto: Profimedia

Avionul, care transporta 231 de pasageri şi 10 membri ai echipajului, a fost nevoit să se întoarcă la aeroportul din Denver. Nu au fost raportate persoane rănite.

Resturi din avion au fost găsite împrăştiate într-o zonă rezidenţială din apropiere.

Ca răspuns la incident, Japonia a cerut tuturor companiilor aeriene care utilizează Boeing 777 cu acelaşi motor Pratt & Whitney 4000 să evite spaţiul său aerian.

Boeing a declarat că susţine decizia Japoniei şi a recomandat suspendarea operaţiunilor tuturor avioanelor 777 cu acelaşi motor în timp ce investigaţiile asupra incidentului continuă. Producătorul spune că există în prezent 69 de Boeing 777 în serviciu în întreaga lume cu acest motor.

Potrivit Administraţiei Aviaţiei Federale (FAA), United este singura companie aeriană americană care foloseşte astfel de avioane, celelalte fiind în Japonia şi Coreea de Sud.

Agenţia a comandat inspecţii suplimentare ale avioanelor Boeing 777 echipate cu motorul Pratt & Whitney 4000 în urma incidentului.

FAA se întâlneşte cu reprezentanţi ai companiei care a produs motoarele şi ai Boeing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici