Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să respecte Acordul de liber schimb

Uniunea Europeană a avertizat, miercuri, Republica Moldova să respecte Acordul de liber schimb cu Blocul comunitar, în condiţiile în care preşedintele moldovean Igor Dodon vrea să adere la Uniunea Vamală condusă de Rusia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

843 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să respecte Acordul de liber schimb

Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să respecte Acordul de liber schimb (Imagine: Radu Ştefan/ Mediafax Foto)

"Ne aşteptăm ca Republica Moldova să-şi respecte integral obligaţiile", a declarat un purtător de cuvânt al UE, adăugând că Uniunea Europeană îşi încurajează partenerii să aibă o gamă largă de alianţe de afaceri.

Jumătate din comerţul Republicii Moldova se desfăşoară prin intermediul Uniunii Europene, iar Acordul de liber schimb oferă Chişinăului acces la cel mai mare bloc comercial din lume. Pe de altă parte, moldovenii trebuie să permită accesul pentru bunuri din UE.

Republica Moldova a primit statutul de observator în cadrul Uniunii Vamale Euroasiatice, din care fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan.

Preşedintele moldovean Igor Dodon a precizat că este deschis către căutarea alternativei la Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici