Uniunea Europeană a întocmit lista neagră cu 31 de înalţi oficiali din Belarus care vor fi sancţionaţi. Ce se întâmplă cu Lukaşenko

  • Uniunea Europeană intenţionează să impună sancţiuni economice pentru 31 de înalţi oficiali din Belarus.
  • Acesta este răspunsul la alegerile din 9 august, despre care Occidentul susţine că au fost trucate.
  • Potrivit Reuters, de pe lista neagră lipseşte preşedintele Aleksandr Lukaşenko.
868 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a întocmit lista neagră cu 31 de înalţi oficiali din Belarus care vor fi sancţionaţi. Ce se întâmplă cu Lukaşenko
Uniunea Europeană intenţionează să impună sancţiuni economice pentru 31 de înalţi oficiali din Belarus, inclusiv pentru ministrul de Interne al ţării, până la jumătatea lunii septembrie, au declarat trei diplomaţi ai UE, ca răspuns la alegerile din 9 august despre care Occidentul susţine că au fost trucate, notează Reuters.
 
”Am fost de acord iniţial asupra a 14 nume, dar multe state au considerat că nu este suficient. Acum am ajuns la un consens asupra altor 17”, a spus un diplomat al UE. ”Aceştia sunt înalţi oficiali responsabili pentru organizarea alegerilor, violenţă şi represiune.”
 
Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au fiost de acord pentru aplicarea de sancţiuni care merg de la interdicţia de călătorie până la blocarea conturilor din afara ţării. Acordul de principiu a fost dat la reuniunea de la Berlin de luna trecută, însă atunci nu a fost stabilită lista nominală a celor care vor suporta sancţiunile.
 
Grecia şi Cipru, care fac presiuni pentru sancţiuni separate asupra Turciei după conflictul din estul Mediteranei, trebuie să îşi mai dea acordul pentru lista neagră.
 
Toate cele 27 de ţări ale UE trebuie să fie de acord asupra unor astfel de măsuri, iar Atena şi Nicosia ar putea condiţiona sprijinul pentru lista neagră din Belarus pentru a obţine măsuri dure asupra Turciei, au spus diplomaţii.
 
Alte nume ar putea fi adăugate sau eliminate de pe listă, dar diplomaţii au declarat că acordul formal va veni probabil pe 21 septembrie, când miniştrii de externe ai UE vor avea următoarea întâlnire. Sancţiunile vor intra în vigoare pe 22 septembrie.
 
Potrivit Reuters, de pe lista neagră lipseşte, deocamdată, preşedintele Aleksandr Lukaşenko.
 
Lituania, Letonia şi Estonia au impus propriile sancţiuni împotriva oficialilor din Belarus, la sfârşitul lunii august

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici