Uniunea Europeană ar putea face concesii privind ritmul aplicării măsurilor de austeritate în Grecia

Uniunea Europeană ar putea face unele concesii în privinţa ritmului reformelor impuse Greciei, în contextul în care ţara organizează noi alegeri pe 17 iunie, afirmă un diplomat european de rang înalt.

251 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană ar putea face concesii privind ritmul aplicării măsurilor de austeritate în Grecia

Uniunea Europeană ar putea face concesii privind ritmul aplicării măsurilor de austeritate în Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Subiectul se va afla pe agenda summitului UE informal programat pe 23 mai la Bruxelles.

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a avertizat miercuri că nu există posibilitatea modificării condiţiilor planului de austeritate convenit de Grecia cu creditorii internaţionali.

La rândul său, ministrul german de Externe, Wolfgang Schäuble, a avertizat că miza noului scrutin din Grecia va fi viitorul ţării în cadrul Uniunii Europene.

În cursul reuniunii, "singura marjă de manevră veritabilă va fi ritmul de stabilizare a echilibrului bugetar", a apreciat diplomatul, care a preferat să păstreze anonimatul.

"Nu este vorba de negocierea instituirii echilibrului bugetar, ci de ritmul ajungerii la acest echilibru", a spus diplomatul european.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici