Uniunea Europeană cere Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei

Uniunea Europeană speră într-un rezultat favorabil în criza dintre Rusia şi Ucraina, dar este pregătită şi pentru cel mai grav scenariu, a declarat miercuri Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, iar preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut reducerea tensiunilor.

466 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană cere Rusiei să reducă presiunile militare asupra Ucrainei

„Această criză a fost creată de Moscova. Sperăm la ce este mai bine, dar suntem pregătiţi pentru ce este mai rău", a declarat Ursula von der Leyen, potrivit site-ului Politico.eu, într-un discurs rostit în Parlamentul European.

„În cazul în care Kremlinul va opta pentru utilizarea violenţei împotriva Ucrainei, răspunsul nostru va fi puternic şi unitar", a adăugat Ursula von der Leyen, avertizând că Uniunea Europeană a pregătit un set de sancţiuni "solide şi complete" împotriva Rusiei.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a îndemnat Administraţia Vladimir Putin să detensioneze situaţia cu Ucraina. „Îndemnăm Rusia să adopte măsuri concrete şi tangibile în sensul reducerii tensiunilor, întrucât acestea sunt condiţiile pentru un dialog politic sincer. Noi nu putem încerca la infinit să găsim o soluţie diplomatică, în timp ce partea cealaltă mobilizează trupe", a subliniat Charles Michel, în Parlamentul European, reunit la Strasbourg.

Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a exprimat preocupare în legătură cu votul Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, prin care îi este propus preşedintelui Vladimir Putin să recunoască independeţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk. „Este un pas îngrijorător. Nu ştim ce are de gând Vladimir Putin. Noi suntem pregătiţi să continuăm negocierile, discuţiile, pentru a găsi soluţii diplomatice la cea mai gravă criză cu care se confruntă Europa după sfârşitul Războiului Rece", a afirmat Josep Borrell Fontelles.

Parlamentul European va supune votului un plan de asistenţă financiară în valoare de 1,2 miliarde de euro destinat Ucrainei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici