Uniunea Europeană este pregătită să negocieze cu Marea Britanie/ Manfred Weber: De acum înainte contează doar interesele statelor membre. Antonio Tajani: Londra nu poate lua decizii unilaterale

Uniunea Europeană este pregătită pentru lansarea negocierilor cu Marea Britanie pe tema termenilor Brexit, a transmis Michel Barnier, principalul negociator al Comisiei Europene.

1335 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană este pregătită să negocieze cu Marea Britanie/ Manfred Weber: De acum înainte contează doar interesele statelor membre. Antonio Tajani: Londra nu poate lua decizii unilaterale

Uniunea Europeană este pregătită să negocieze cu Marea Britanie

"Echipa noastră Brexit este pregătită. Vom colabora cu cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, cu instituţiile UE şi cu cetăţenii, cu toate serviciile Comisiei Europene", a afirmat Michel Barnier.

Marea Britanie a declanşat miercuri procedura de ieşire din Uniunea Europeană, iar negocierile cu Bruxelles-ul vor dura cel mult doi ani.

Manfred Weber: De acum înainte contează doar interesele statelor membre UE

Uniunea Europeană a depus toate eforturile pentru menţinerea Marii Britanii în Blocul comunitar, dar, de acum înainte, vor conta doar interesele cetăţenilor celor 27 de state europene, a transmis miercuri Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European.

"Uniunea Europeană a făcut totul pentru menţinerea Marii Britanii. De acum înainte, pentru noi vor conta doar interesele celor 440 de milioane de europeni", a declarat Manfred Weber prin Twitter.

Marea Britanie nu va putea lua decizii unilaterale înaintea ieşirii din UE, avertizează Antonio Tajani

Marea Britanie nu are dreptul să ia nicio decizie unilaterală înainte de a se desprinde definitiv de Uniunea Europeană, peste doi ani, avertizează preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

"Marea Britanie trebuie să respecte în totalitate obligaţiile prevăzute în tratate până în ultima zi de apartenenţă la Uniunea Europeană", a declarat Antonio Tajani.

"Deciziile unilaterale care ar afecta drepturile cetăţenilor UE, luate înaintea retragerii Marii Britanii, ar intra în contradicţie cu tratatele şi ar fi ilegale", a atras atenţia Tajani.

Preşedintele PE a subliniat că Marea Britanie trebuie să fixeze iniţial cu UE condiţiile desprinderii de Blocul comunitar, după care vor urma negocierile pe alte subiecte: "Acestea sunt precondiţiile oricărui potenţial viitor acord UE/Marea Britanie. Iar aceste condiţii nu sunt negociabile".

Sigmar Gabriel: Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie vor fi dificile

Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie vor fi dificile, iar prioritatea va fi apărarea intereselor imigranţilor europeni aflaţi în prezent pe teritoriul britanic, afirmă ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

"În mod clar, negocierile nu vor fi uşoare pentru niciuna dintre părţi", a declarat Sigmar Gabriel.

"În mod clar, vom asista la o serie de puncte de conflict în viitoarele negocieri pe tema Brexit. Dar sperăm că nu vom ajunge la o separare totală" între Marea Britanie şi UE, a subliniat Sigmar Gabriel.

Şeful diplomaţiei germane a dat asigurări că una dintre priorităţile negocierilor va fi apărarea intereselor cetăţenilor din state UE aflaţi în prezent în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici