Uniunea Europeană pregăteşte măsuri pentru limitarea în mod semnificativ a imigraţiei din Africa

Uniunea Europeană pregăteşte măsuri dure pentru limitarea imigraţiei din Africa, existând un plan de implementare a acordurilor de repatriere semnate cu ţări africane, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

524 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană pregăteşte măsuri pentru limitarea în mod semnificativ a imigraţiei din Africa

Summitul Consiliului European, programat joi şi vineri, ar urma să susţină proiectele-pilot semnate cu ţări africane.

"Până la sfârşitul acestui an, trebuie să vedem rezultate", a declarat un oficial european de rang înalt citat de site-ul agenţiei Reuters.

Comisia Europeană a salutat marţi primele rezultate ale parteneriatelor cu Etiopia, Niger, Nigeria, Mali şi Senegal privind reducerea migraţiei.

Uniunea Europeană pregăteşte aplicarea planurilor de identificare a imigranţilor aflaţi în ilegalitate şi de repatriere. "Vrem ca acordurile cu ţările africane în domeniul imigraţiei să fie aplicate până în primăvară", a explicat un oficial european de rang înalt.

Cu ocazia reuniunii de joi şi vineri, liderii europeni ar putea aproba oferirea de asistenţă financiară statelor africane, în schimbul readmisiei imigranţilor repatriaţi din Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici