Uniunea Jihadului Islamic revendică planurile de atentate din Germania

Uniunea Jihadului Islamic, o grupare teroristă de origine uzbecă, a revendicat planurile privind comiterea de atentate în Germania, dejucate miercuri, care vizau în special baza militară americană Ramstein, a anunţat marţi Ministerul german de Interne, citat de AFP.

1 afișare

Teroriştii plănuiau de asemenea atentate "împotriva unor consulate americane şi uzbece din Germania", a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că aceste atacuri ar fi putut fi comise "la sfârşitul lui 2007".

Revendicarea a fost făcută pe un site Internet, conform comunicatului citat, care adaugă că Berlinul pleacă de la principiul că mesajul este autentic.

Organizaţia teroristă sunnită afirmă că intenţiona, prin acest complot, să exercite presiuni pentru o retragere a militarilor germani staţionaţi în sudul Uzbekistanului, la baza Termez, în cadrul operaţiunilor efectuate în Afganistan.

Autorităţile germane au anunţat miercurea trecută arestarea a trei islamişti suspectaţi că plănuiau să comită atentate cu maşini-capcană în special împotriva unor ţinte americane din Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici