Unsprezece pescari indonezieni au fost salvaţi din largul coastei Australiene după şase zile fără mâncare şi apă

Unsprezece pescari indonezieni au fost salvaţi de autorităţile maritime australiene de pe o insulă minusculă după ce au rămas blocaţi timp de şase zile fără mâncare şi apă. Există temeri că alţi nouă s-ar fi înecat.

343 afișări
Imaginea articolului Unsprezece pescari indonezieni au fost salvaţi din largul coastei Australiene după şase zile fără mâncare şi apă

Sursa foto: AMSA

Două bărci de pescuit au fost distruse săptămâna trecută de ciclonul tropical Ilsa, una dintre cele mai puternice furtuni care au lovit Australia de Vest în mai mult de un deceniu, a declarat Autoritatea Australiană pentru Siguranţa Maritimă (AMSA).

Primul grup de 11 bărbaţi a înotat până la ţărm pe îndepărtata insulă Bedwell, o porţiune de nisip, la aproximativ 300 de kilometri vest de Broome, pe coasta de nord-vest a Australiei.

Zona este cunoscută pentru pescuitul în larg, scrie CNN.

Bărbaţii disperaţi au supravieţuit fără mâncare şi apă timp de aproape o săptămână înainte de a fi observaţi de o aeronavă a Forţei de Frontieră Australiane (ABF) în timpul unei misiuni de supraveghere planificată, a spus AMSA, ceea ce a determinat trimiterea unui elicopter de salvare.

A doua navă, despre care se crede că transporta cel puţin alţi 10 oameni, s-a scufundat în furtuna puternică, a spus AMSA.

Un supravieţuitor a petrecut 30 de ore în apă înainte de a ajunge la insula Bedwell. Despre ceilalţi nouă pescari se crede că au murit, a spus AMSA.

Nine News Australia, afiliată CNN, a raportat că supravieţuitorii au fost duşi la Spitalul Broome pentru tratament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici