Unul din liderii partidului Angelei Merkel propune admiterea în mod provizoriu în UE a imigranţilor din Belarus

  • Wolfgang Schäuble, unul dintre liderii CDU, propune admiterea în mod provizoriu în UE, din raţiuni umanitare, a imigranţilor ajunşi în Belarus
  • Schäuble: "Avem nevoie de o soluţie rapidă, umanitară, pentru oamenii disperaţi, abuzaţi de reţelele de traficanţi, care se află la frontieră"
2662 afișări
Imaginea articolului Unul din liderii partidului Angelei Merkel propune admiterea în mod provizoriu în UE a imigranţilor din Belarus

Unul din liderii partidului Angelei Merkel propune admiterea în mod provizoriu în UE a imigranţilor din Belarus

Wolfgang Schäuble, unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului german în funcţie Angela Merkel, a pledat, miercuri, pentru admiterea provizorie în Uniunea Europeană, pentru procesarea cererilor de azil, a imigranţilor aflaţi la frontiera dintre Belarus şi Polonia.

Mii de imigranţi clandestini din Orientul Mijlociu se află de câteva săptămâni la frontiera dintre Belarus şi Polonia şi încearcă să ajungă în Europa Occidentală. Uniunea Europeană acuză regimul din Belarus că facilitează tranzitul imigranţilor pentru a exercita presiuni ca reacţie la impunerea de sancţiuni. Autorităţile poloneze au fost criticate de organizaţiile umanitare pentru gestionarea crizei.

"Avem nevoie de o soluţie rapidă, umanitară, pentru oamenii disperaţi, abuzaţi de reţelele de traficanţi, care se află la frontieră", a declarat Wolfgang Schäuble, fost preşedinte al Bundestagului, citat de postul Redaktionsnetzwerk Deutschland şi de publicaţia Der Spiegel.

"Actuala situaţie arată că trebuie să le acordăm acestor oameni permise provizorii de intrare în Uniunea Europeană, unde trebuie demarate proceduri de azil pentru clarificarea statutului, iar cei care nu sunt persecutaţi politic trebuie repatriaţi", a subliniat Schäuble.

"În acelaşi timp, trebuie să trimitem semnale clare că aceasta este o situaţie de excepţie şi că acest gest umanitar nu trebuie să deschidă posibilitatea călătoriilor spre Europa", a subliniat Schäuble.

Conform autorităţilor poloneze, la frontiera belaruso-poloneză sunt aproximativ 4.000 de imigranţi extracomunitari. Marţi, autorităţile poloneze au intervenit cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea imigranţilor care atacau cu pietre. Cel puţin zece imigranţi au murit în ultimele săptămâni în tentative de traversare ilegală a frontierei dintre Belarus şi Polonia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici