Unul dintre complicii lui Salah Abdeslam a fost extrădat în Franţa

Hamza Attou, unul din şoferii lui Salah Abdeslam, a fost extrădat în Franţa, unde va fi interogat şi reţinut pentru legături cu o reţea teroristă, a anunţat Procuratura belgiană, conform site-ului cotidianului Le Figaro.

363 afișări
Imaginea articolului Unul dintre complicii lui Salah Abdeslam a fost extrădat în Franţa

Unul dintre complicii lui Salah Abdeslam a fost extrădat în Franţa

Cetăţeanul belgian, în vârstă de 22 de ani, a fost predat autorităţilor franceze prin punerea în executare a unui mandat european de arestare. Procuratura belgiană a refuzat să ofere alte informaţii legate de condiţiile de transfer al deţinutului.

Atentatele ce au avut loc la data de 13 noiembrie 2015 au provocat moartea a 130 de persoane. Hamza Attou a declarat anchetatorilor că el şi Mohammed Amri urmau a-l conduce pe Salah Abdeslam la Bruxelles, în ziua următoare atacurilor teroriste din Franţa.

Salah Abdeslam a făcut parte din comandoul care a organizat atentatele de la Paris de pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Pe 27 aprilie, când a fost extrădat din Belgia, Salah Abdeslam a fost inculpat în Franţa pentru "asasinate legate de activitatea unei grupări teroriste". El a fost plasat în detenţie provizorie la închisoarea din Fleury-Mérogis, situată la 26 de kilometri sud de Paris.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat pe data de 18 martie la Bruxelles, după ce a fost urmărit timp de patru luni de autorităţile europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici