Unul dintre diplomaţii SUA ucişi în Libia şi-a anticipat decesul pe Internet

Unul dintre cei patru diplomaţi americani ucişi marţi în Libia într-un atac împotriva consulatului de la Benghazi era un jucător online şi i-a spus cu câteva minute înainte de moartea sa într-un mesaj instantaneu trimis unui prieten că ar putea "muri în această seară".

5425 afișări
Imaginea articolului Unul dintre diplomaţii SUA ucişi în Libia şi-a anticipat decesul pe Internet

Unul dintre diplomaţii SUA ucişi în Libia şi-a anticipat decesul pe Internet (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Fostul militar US Air Force Sean Smith, ofiţer înzestrat cu comunicaţiile la consulat, se juca un joc online când bărbaţi înarmaţi au început protestul în faţa reprezentanţei americane faţă de un film ofensator la adresa Islamului, conform acestora.

Sean Smith, care folosea pseudonimul "Vile Rat", vorbea cu un alt jucător şi a răspuns la un mesaj precedent: "Dacă nu mor în această seară. Am văzut unul dintre poliţiştii care păzesc locul făcând poze".

"El era conectat pe serviciul pe mesagerie când s-au produs evenimentele", a povestit unul dintre prietenii săi jucători care foloseşte pseudonimul "The Mittani".

Acesta din urmă a adăugat că Sean Smith a scris apoi "Focuri de armă!" înainte de a se deconecta. Apoi nu a mai revenit niciodată online.

Acest jucător a declarat că Sean Smith era "prietenul (său) de şase ani, atât în viaţa reală cât şi pe Internet" şi unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai reţelei online Eve.

Conform secretarului de Stat Hillary Clinton, Sean Smith a petrecut zece ani în cadrul Departamentului de Stat. El se afla în Libia pentru o misiune de scurtă durată.

Patru americani, printre care şi ambasadorul în Libia Chris Stevens, au fost ucişi în acest atac împotriva consulatului de la Benghazi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici