Unul dintre incendiile din California ar fi putut fi provocat intenţionat (Video şi Galerie Foto)

Unul dintre cele trei incendii care au izbucnit în sudul statului american California pare să fi fost declanşat de o persoană, a declarat duminică un purtător de cuvânt al serviciilor de pompieri din acest stat, relatează CNN.

1308 afișări
Imaginea articolului Unul dintre incendiile din California ar fi putut fi provocat intenţionat (Video şi Galerie Foto)

Unul dintre incendiile din California ar fi putut fi provocat intenţionat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anchetatorii au eliminat "toate cauzele accidentale" ale incendiului, care a distrus 210 de case şi a rănit, începând de joi, două persoane în comitatul Santa Barbara, şi bănuiesc că incendiul a fost provocat intenţionat, a precizat purtătorul de cuvânt Doug Lannon.

Vezi aici galerie foto cu incendiile din California

"Avem nevoie de ajutorul cetăţenilor pentru a idenfica orice activitate în această zonă în după-amiaza zilei de 13 noiembrie", a adăugat Lannon.

Focul a distrus aproximativ 785 de hectare, inclusiv o mânăstire şi câteva vile din suburbia Montecito, unde îşi au reşedinţele mai multe celebrităţi, între care şi Oprah Winfrey. Incendiul a fost controlat duminică în proporţie de aproximativ 80 la sută, au anunţat pompierii.

Autorităţile sunt de părere că focul a izbucnit la o reşedinţa privată, Tea Garden Estate, situată la aproximativ 1,6 kilometri nord de renumita instituţie şcolară Westmont College din Santa Barbara.

Duminică, alte două incendii se înregistrau în Los Angeles County şi Orange and Riverside County, situate la est de oraşul Los Angeles. Potrivit autorităţilor, flăcările au distrus sute de case şi o suprafaţă de aproximativ 14.164 de hectare, peste 10.000 de persoane fiind nevoite, începând de joi, să se refugieze.

Guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger, a decretat starea de urgenţă în comitatele unde focul a distrus sute de case şi a provocat închiderea mai multor drumuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici