Unul dintre liderii grupării Abu Sayyaf, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, vrea să se predea

Unul dintre liderii grupului fundamentalist filipinez Abu Sayyaf, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic, a transmis printr-un emisar că ar vrea să se predea, anunţă surse citate de site-ul agenţiei Reuters.

1085 afișări
Imaginea articolului Unul dintre liderii grupării Abu Sayyaf, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, vrea să se predea

Unul dintre liderii grupării Abu Sayyaf, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic, vrea să se predea

Generalul filipinez Cirilito Sobejana, comandantul forţelor armate din Insula Jolo, un fief al grupului terorist Abu Sayyaf, a declarat că s-a întâlnit cu un emisar care ar vrea negocierea predării lui Radullan Sahiron. Acest lider al Abu Sayyaf, care are vârsta de peste 70 de ani, este dat în urmărire de Statele Unite, pentru răpirea unor turişti occidentali în urmă cu 17 ani.

Armata filipineză a mobilizat aproape 10.000 de militari pe Insula Jolo, în cadrul unei campanii împotriva organizaţiei Abu Sayyaf, afiliată reţelei teroriste Stat Islamic.

"Liderul islamist este slăbit, obosit şi epuizat deoarece se mută dintr-un loc în altul", a explicat generalul Sobejana.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici