Unul dintre românii arestaţi la Roma pentru viol susţine că a fost bătut de poliţiştii români

Alexandru Loyos Isztoika, unul dintre cei doi români arestaţi la Roma după violarea unei adolescente pe 14 februarie, susţine că a fost bătut de poliţiştii români veniţi să-l interogheze.

66 afișări
Imaginea articolului Unul dintre românii arestaţi la Roma pentru viol susţine că a fost bătut de poliţiştii români

Alexandru Loyos Isztoika (Imagine: www.repubblica.it)

"Erau patru poliţişti români; în camera de interogare nu era niciun italian", declară Alexandru Loyos Isztoika (19 ani), arestat împreună cu Karol Racz (36 de ani) după ce, la 14 februarie, o fată de 14 ani a fost violată iar prietenul ei a fost tâlhărit în Parcul Caffarella din Roma.

"M-au aşezat pe un scaun şi au început să mă bată. Unul dintre ei m-a întrebat ce am făcut. I-am spus că nu am făcut nimic, că eu nu fac lucruri de acest fel. Atunci m-au lovit din nou. Mi-au spus că au toate dovezile împotriva mea, amprente, mostre ADN", afirmă suspectul român, citat de site-ul Libero-News.it.

Poliţiştii români "m-au bătut, m-au tras de păr, m-au pus la pământ, m-au lovit cu picioarele, mi-au pus haina pe cap şi m-au bătut", explică Isztoika.

Testele ADN par să îi dezincrimineze pe Karol Racz şi Alexandru Loyos Isztoika, care susţin că sunt nevinovaţi. Alexandru Loyos Isztoika recunoscuse iniţial fapta, dar ulterior şi-a retras declaraţia, susţinând că a fost forţat de către anchetatori să îşi asume vina.

Pe de altă parte, Poliţia Română a respins ca nefondate, la 6 martie, afirmaţiile că poliţiştii români fac presiuni asupra celor doi suspecţi arestaţi pentru violarea unei adolescente la Roma.

"Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) apreciază ca nefondate afirmaţiile publicate de jurnalistul cotidianului «Il Tempo» şi le consideră de asemenea inexacte şi neoficiale, în condiţiile în care semnatarul articolului citează surse din cadrul Poliţiei Italiene", se arată într-un comunicat de vineri al IGPR.

Poliţia Română precizează că o echipă formată din zece poliţişti se află, din 14 februarie, în Italia, pentru a acorda sprijin şi asistenţă directă autorităţilor italiene care instrumentează cauze privind fapte de natură infracţională în care sunt implicaţi români. Totodată, poliţiştii români se află în Italia pentru facilitarea schimbului de date şi informaţii între structurile specializate ale Italiei şi României care desfăşoare activităţi în sfera prevenirii şi combaterii infracţionalităţii.

Sursa citată menţionează că poliţiştii români care se află în Italia au fost selecţionaţi din rândul angajaţilor cu experienţă în activitate şi sunt buni cunoscători ai limbii italiene. Obiectivele misiunii acestora în Italia constau în diminuarea numărului infracţiunilor în care sunt implicaţi cetăţeni români aflaţi în Italia.

Ofiţerii de poliţie români se află în Italia în urma solicitării şefului Poliţiei Naţionale Italiene, Antonio Manganelli, având în vedere contribuţia pe care aceştia au avut-o la soluţionarea cazurilor în care au fost implicaţi români.

Citeşte şi:

Poliţiştii români, acuzaţi de presiuni asupra suspecţilor acuzaţi de viol la Roma

Roma: ADN-ul românilor arestaţi pentru viol nu corespunde probelor procurorilor

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici