Unul dintre ultimii doi membri ai Consiliului de Coordonare al opozitiei din Belarus, reţinut de „mascaţi”

  • Avocatul Maxime Znak, unul dintre ultimii doi membri ai Consiliului de coordonare al opoziţiei din Belarus, a fost reţinut de mascaţi.
  • Poliţia din Belarus nu are informaţii privind o presupusă reţinere a lui Znak, potrivit agenţiei RIA.
  • Avocatul în vârstă de 39 de ani este unul dintre cei şapte membri ai conducerii Consiliului de coordonare.
498 afișări
Imaginea articolului Unul dintre ultimii doi membri ai Consiliului de Coordonare al opozitiei din Belarus, reţinut de „mascaţi”

Profimedia

Avocatul Maxime Znak, unul dintre ultimii doi membri ai Consiliului de coordonare al opoziţiei din Belarus, a fost reţinut miercuri (9 septembrie) de mascaţi, au declarat persoane din anturajul său.
 
”Maxime Znak a venit la birou pentru a participa la o videoconferinţă, însă nu s-a mai alâturat. Nu a mai apucat decât să trimită cuvântul 'mascaţi”, a informat serviciul de presă al grupului său de opoziţie pe canalu său de mesagerie. Telegram, postând şi o fotografie a avocatului condus de mascaţi în haine civile, scrie Le Figaro.
 
Poliţia din Belarus nu are informaţii privind o presupusă reţinere a lui Znak, potrivit agenţiei RIA. 
 
Avocatul în vârstă de 39 de ani este unul dintre cei şapte membri ai conducerii Consiliului de coordonare, format pentru a forţa plecarea preşedintelui Alexandr Lukaşenko. Maxim Znak şi deţinătoarea  Premiului Nobel pentru literatură, Svetlana Alexievich, erau ultimii lideri in libertate ai acestui grup aflaţi în Belarus, ceilalţi fiind fie arestaţi, fie plecaţi în exil.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici