Benjamin Netanyahu a părăsit urgent o şedinţă de guvern. Donald Trump anunţă acord de pace între Israel şi Emiratele Arabe Unite

  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a părăsit brusc, joi după-amiază, o şedinţă de guvern
  • Premierul a transmis miniştrilor că vor afla motivul mai târziu
  • Preşedintele Donald Trump a anunţat un acord de pace istoric între Israel şi Emiratele Arabe Unite
9152 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu a părăsit urgent o şedinţă de guvern. Donald Trump anunţă acord de pace între Israel şi Emiratele Arabe Unite

Sursă foto: www.timesofisrael.com

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a părăsit brusc, joi după-amiază, o şedinţă de guvern, transmiţându-le miniştrilor că vor afla motivul mai târziu, iar preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat un acord de pace istoric între Israel şi Emiratele Arabe Unite.

Benjamin Netanyahu a părăsit urgent, joi, o şedinţă de guvern pe tema coronavirusului, anunţându-i pe miniştri că vor afla mai târziu despre ce este vorba.

În scurt timp, preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că a reuşit obţinerea unui acord de pace între Israel şi Emiratele Arabe Unite. Acordul probabil va permite ca Israelul să suspende planul de anexare a unor zone din Cisiordania.

"Un succes major astăzi! Acord de pace istoric între extraordinarii noştri prieteni, Israel şi Emiratele Arabe Unite", a transmis Donald Trump prin Twitter.

"O zi istorică", a confirmat Benjamin Netanyahu prin Twitter.

Mohammed Bin Zayad, prinţul moştenitor din Emiratele Arabe Unite, a confirmat că Israelul a suspendat planurile de anexare a unor zone din Cisiordania. "În cursul unei convorbiri cu preşedintele Donald Trump şi cu premierul Benjamin Netanyahu s-a convenit să fie oprite planurile de anexare a unor noi zone palestiniene. Emiratele Arabe Unite şi Israelul au acceptat şi să coopereze pentru un plan de stabilire a relaţiilor bilaterale", a completat Mohammed Bin Zayad.

"Deschiderea relaţiilor directe între două dintre cele mai dinamice societăţi şi cele mai avansate economii din Orientul Mijlociu va transforma regiunea prin stimularea creşterii economice, intensificarea inovaţiilor tehnologice şi consolidarea relaţiilor între popoare", se arată într-un comunicat comun al preşedintelui Donald Trump, premierului Benjamin Netanyahu şi prinţului moştenitor Mohammed bin Zayad, liderul de facto al Emiratelor Arabe Unite, informează agenţia Associated Press.

Un oficial guvernamental israelian a explicat ulterior că planul israelian de anexare a unor zone din Cisiordania a fost doar suspendat, la solicitarea Washingtonului. "Administraţia Donald Trump ne-a cerut să suspendăm anunţul privind aplicarea suveranităţii pentru a se putea implementa acordul de pace istoric cu Emiratele Arabe Unite", a declarat oficialul israelian, sub protecţia anonimatului, potrivit cotidianului Times of Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici