UPDATE: Familiile copiilor libieni infectaţi cu HIV afirmă că au primit compensaţiile solicitate - AFP

Familiile copiilor libieni contaminaţi cu HIV au declarat marţi că au început să primească primele compensaţii în schimbul renunţării la solicitarea pedepsei cu moartea împotriva infirmierelor bulgare şi a medicului palestinian, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului UPDATE: Familiile copiilor libieni infectaţi cu HIV afirmă că au primit compensaţiile solicitate - AFP

Familiile copiilor libieni infectaţi cu HIV afirmă că au primit compensaţiile solicitate - AFP

"Familile au primit cecurile în noaptea (de luni spre marţi) şi au început în această dimineaţă să retragă banii din bănci", a declarat purtătorul de cuvânt al familiilor, Idriss Lagha.

Fiecare victimă are dreptul la un milion de dolari, a adăugat acesta.

Fundaţia Kadhafi, cea care a coordonat negocierile cu familiile copiilor infectaţi, a confirmat transferurile financiare care ar permite comutarea pedepsei cu moartea pronunţate împotriva infirmierelor bulgare şi medicului palestinian.

Fundaţia, prezidată de fiul liderului libian Muammar Kadhafi, Seif al-Silam Kadhafi, a anunţat că banii provin din Fondul special de ajutor pentru Benghazi, creat în 2005 de către Tripoli şi Sofia sub egida UE.

Familiile copiilor infectaţi au precizat, duminică seară, că au acceptat livrarea a câte un milion de dolari pentru fiecare victimă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici