Uraganul Ian obligă NASA să pună la adăpost racheta lunară Artemis

Agenţia spaţială americană va retrage racheta lunară Artemis-I de pe rampa de lansare din Florida din cauza apropierii unui uragan, potrivit BBC.

393 afișări
Imaginea articolului Uraganul Ian obligă NASA să pună la adăpost racheta lunară Artemis

Reprezentanţii NASA au anunţat că vehiculul Space Launch System (SLS) va fi dus în atelier pentru a fi protejat.

Uraganul Ian se deplasează prin Golful Mexic şi este aşteptat să ajungă joi în Florida. Sunt prognozate vânturi puternice şi ploi abundente, inclusiv la Centrul Spaţial Kennedy.

Deşi zona va scăpa probabil de cele mai grave efecte ale furtunii, NASA nu vrea să rişte ca racheta sa de miliarde de dolari să fie avariată.

Retragerea rachetei se va produce curând deoarece transportorul are o viteză redusă. NASA spera ca traiectoria furtunii prin Golf să fie spre vest, astfel încât racheta să poată rămâne pe platformă, iar decolarea să aibă loc mai devreme. Probabil, misiunea va fi amânată până în luna noiembrie.

Artemis-I este prima dintr-o serie de misiuni care, în cele din urmă, vor permite oamenilor să revină pe Lună după o absenţă de 50 de ani. Zborul iniţial al SLS este fără echipaj. Acesta este văzut ca o demonstraţie şi va trimite o capsulă numită Orion spre şi dincolo de Lună înainte de a se întoarce acasă pentru a ateriza în Oceanul Pacific.

Dacă totul funcţionează conform planului, astronauţii vor participa la următoarea misiune SLS-Orion programată în 2024. Aceasta va face din nou o simplă buclă în jurul Lunii.

Pe Artemis-III, posibil la sfârşitul anului 2025, astronauţii vor face călătoria până la suprafaţa lunară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
uragan,
nasa,
rachetă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici