Urale şi aplauze în Parlamentul lituanian. Ţara sărbătoreşte 33 de ani de independenţă faţă de URSS

Lituania sărbătoreşte sâmbătă împlinirea a 33 de ani de independenţă faţă de Uniunea Sovietică. Localnicii o numesc eliberarea de sub ocupaţie şi victoria democraţiei.

236 afișări
Imaginea articolului Urale şi aplauze în Parlamentul lituanian. Ţara sărbătoreşte 33 de ani de independenţă faţă de URSS

Sursa Foto -Baltijas Asamblejas 31.sesija Viļņā

Au fost urale şi scandări în parlamentul din Lituania, deoarece lituanienii sărbătoresc împlinirea a 33 de ani de independenţă.

Lituania şi-a proclamat independenţa la 11 martie 1990, cu un an înainte de destrămarea oficială a Uniunii Sovietice.

„Sărbătorim Ziua Independenţei pentru al patrulea deceniu, sărbătorim eliberarea de sub ocupaţie, victoria democraţiei", a declarat premierul Ingrida Simonyte, potrivit Sky News.

Prim-ministrul a mai spus că poporul lituanian a dat dovadă de „spirit de unitate" ceea ce a contribuit la formarea „unei Lituanii bogate, moderne şi, cel mai important, libere".

În discursul premierului a fost menţionată şi ţara vecină, Ucraina, care luptă împotriva agresiunii ruseşti.

„Astăzi, ucrainenii plătesc un preţ greu şi apără libertatea noastră, a tuturor. Prin urmare, trebuie să facem mai mult decât putem pentru a obţine victoria cât mai curând posibil, pentru a îngropa o dată pentru totdeauna ambiţiile imperiale ale unei ţări bolnave", a precizat premierul Ingrida Simonyte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici