Urme ale substanţei neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant / Apelul Institutului britanic de Sănătate Publică către cei care au frecventat localul

Anchetatorii englezi au descoperit într-un restaurant şi într-un bar din oraşul Salisbury urme ale substanţei neurotoxice cu care au fost atacaţi fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica acestuia, relatează site-ul BBC News.

2815 afișări
Imaginea articolului Urme ale substanţei neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant / Apelul Institutului britanic de Sănătate Publică către cei care au frecventat localul

Urme ale substanţei neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant / Apelul Institutului britanic de Sănătate Publică către cei care au frecventat localul

Este vorba despre ultimele locuri în care au fost văzuţi Serghei Skripal şi Iulia Skripal. Restaurantul italian Zizzi şi barul englez The Mill au fost securizate de către poliţie şi armată, iar echipe de specialişti prelevează probe.

Institutul britanic de sănătate publică a lansat un apel la adresa cetăţenilor care au frecventat restaurantul şi barul din Salisbury să îşi spele hainele şi bunurile, ca măsură de precauţie.

"Deşi nu există niciun risc imediat de sănătate pentru persoanele care s-au aflat în oricare dintre aceste locuri, este posibil ca oricare dintre substanţele care au intrat în contact cu hainele sau obiectele să fie prezente în cantităţi mici şi, prin urmare, să contamineze pielea. În timp, contactul repetat cu obiectele contaminate poate prezenta un mic risc pentru sănătate", se arată într-un comunicat al autorităţilor.

Poliţia britanică a precizat că a identificat peste 200 de martori şi peste 240 de dovezi în cadrul acestei anchete. 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atacul care l-a vizat pe fostul agent rus de spionaj Serghei Skripal.

Ministrul britanic de Interne nu a oferit detalii suplimentare despre natura exactă a substanţei neurotoxice folosite în atacul din oraşul Salisbury, menţionând că este "extrem de rară".

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informaţii (GRU), şi fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informaţii externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici