Urme de radioactivitate provenind de la Fukushima, depistate la Moscova

Urme de radioactivitate provenind de la centrala nucleară niponă de la Fukushima au fost depistate la Moscova, dar nu prezintă niciun risc pentru sănătate, anunţă un serviciu specializat.

39 afișări
Imaginea articolului Urme de radioactivitate provenind de la Fukushima, depistate la Moscova

Urme de radioactivitate provenind de la Fukushima, depistate la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Radon, o companie specializată în decontaminarea nucleară, a depistat particule radioactive de săptămâna trecută la Moscova, anunţă directorul-adjunct, Oleg Polski.

"Începând din 23 martie, am înregistrat un nivel de radioactivitate care prezintă caracteristicile unei situaţii de urgenţă nucleară", a precizat Polski. Este vorba de prezenţa unor substanţe precum iod 131, cesiu 134, cesiu 137 şi teluriu 132.

"Izotopii demonstrează legăturile cu accidentul de la Fukushima, dar particulele nu sunt periculoase pentru oameni", dă asigurări Polski.

Urme de radioactivitate au fost înregistrate şi la Vladivostok, în Extremul Orient rus.

Moscova, situată în partea de vest a Rusiei, probabil este afectată de norul radioactiv care a ajuns deasupra Europei Occidentale.

Rusia a interzis săptămâna trecută importurile de produse alimentare din cele patru prefecturi nipone afectate de accidentul de la centrala Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici