Ursula von der Leyen ar putea deveni prima femeie preşedinte al Germaniei

Ursula von der Leyen, actualul ministru german al Muncii, ar putea deveni prima femeie care ocupă funcţia de preşedinte al Germaniei, după demisia lui Hoerst Kohler, informează site-ul Deutsche Welle.

66 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen ar putea deveni prima femeie preşedinte al Germaniei

Ursula von der Leyen ar putea deveni prima femeie preşedinte al Germaniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei, decizia privind nominalizarea candidatului la preşedinţie ar urma să fie luată joi de cancelarul Angela Merkel. În ultimele zile, zvonurile o indică drept favorită pe Ursula von der Leyen, mamă a şapte copii şi actualul ministru al Muncii.

Ursula von der Leyen este membră a Guvernului federal de la alegerile parlamentare din 2005, ea fiind considerată un model, în special pentru tineri, datorită ascensiunii şi carierei politice de excepţie. Ursula von der Leyen pare să fi avut succes în cariera profesională, deşi este mama a şapte copii.

"Nu vreau să fiu un exemplu. Viaţa mea este mult prea neobişnuită şi ştiu că am avut parte de clipe foarte fericite. Simplul fapt că trăiesc într-o căsnicie fericită şi am şapte copii este un cadou, şi nu o răsplată pentru munca mea", a declarat Ursula von der Leyen.

"Doresc să lupt în domeniul familiei pentru ca tinerii bărbati şi femei care au speranţe şi aspiraţii îndreptăţite în meseria lor şi îşi doresc de asemenea copii să afle cum îşi pot organiza viaţa profesională astfel încât să fie compatibilă cu viaţa de familie", adaugă Ursula von der Leyen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici