Ursula von der Leyen avertizează că va da Ungaria în judecată dacă nu renunţă la legea anti-LGBT: „O ruşine”

  • Legea introdusă de premierul Viktor Orban a fost aspru criticată de liderii UE la un summit de luna trecută.
  • Viktor Orban susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.
  • Guvernul spaniol a aprobat luna trecută proiectul unei legi care să permită oricărei persoane cu vârsta de peste 14 ani să îşi schimbe sexul.
3654 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen  avertizează că va da Ungaria în judecată dacă nu renunţă la legea anti-LGBT: „O ruşine”
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avertizat miercuri Ungaria să abroge legea care interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea, relatează Reuters.
 
Legea introdusă de premierul Viktor Orban a fost aspru criticată de liderii UE la un summit de luna trecută, prim-ministrul olandez Mark Rutte transmiţând Budapestei să respecte valorile de toleranţă ale UE sau să părăsească blocul comunitar.
 
„Homosexualitatea este pusă pe aceeaşi linie cu pornografia. Această legislaţie foloseşte protecţia copiilor pentru a discrimina oamenii din cauza orientărilor lor sexuale. Este o ruşine”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.
 
Nicio problemă nu a fost la fel de importantă ca cea care ne afectează valorile şi identitatea”, a spus von der Leyen despre legea maghiară la summitul UE din iunie, susţinând că este împotriva protecţiei minorităţilor şi a respectării drepturilor omului.
 
Ursula von der Leyen a declarat că Ungaria se va confrunta cu forţa deplină a legislaţiei UE dacă nu va ceda. Astfel de măsuri ar putea însemna  o sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi sancţiuni financiare, a spus şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
 
Viktor Orban susţine că noua lege nu îi vizează pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.
 
Guvernul spaniol a aprobat luna trecută proiectul unei legi care să permită oricărei persoane cu vârsta de peste 14 ani să îşi schimbe sexul în mod legal fără un diagnostic medical sau terapie hormonală, prima ţară mare din UE care a făcut acest lucru pentru a veni în sprijinul lesbienelor, homosexualilor şi bisexualilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici