Ursula von der Leyen, despre anunţul Gazprom: Statele membre au pus în aplicare planuri de urgenţă

Statele din Uniunea Europeană au pus în aplicare planuri de urgenţă, după anunţul Gazprom privind întreruperea unilaterală a livrărilor de gaze către clienţii din Europa, a spus, miercuri, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Se caută livrări alternative.

816 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, despre anunţul Gazprom: Statele membre au pus în aplicare planuri de urgenţă

Ursula von der Leyen, despre anunţul Gazprom: Statele membre au pus în aplicare planuri de urgenţă

Anunţul Gazprom privind întreruperea unilaterală a livrărilor de gaze către clienţii din Europa reprezintă încă o încercare a Rusiei de a folosi gazul ca instrument de şantaj, spune Ursula von der Leyen, într-o declaraţie publică postată pe site-ul Comisiei Europene

„Acest lucru este nejustificat şi inacceptabil şi arată încă o dată lipsa de încredere faţă de Rusia ca furnizor de gaze. Suntem pregătiţi pentru acest scenariu. Suntem în contact strâns cu toate statele membre. Lucrăm pentru a asigura livrări alternative şi cele mai bune niveluri de stocare posibile în întreaga UE. Statele membre au pus în aplicare planuri de urgenţă pentru un astfel de scenariu şi am colaborat cu ele în coordonat şi solidar”, a spus preşedintele Comisiei Europene.

Potrivit Ursulei von der Leyen, miercuri are loc o reuniune a grupului de coordonare a gazelor.

„Suntem în curs de elaborare a răspunsului nostru coordonat la nivelul UE. De asemenea, vom continua să lucrăm cu partenerii internaţionali pentru a asigura fluxuri alternative şi voi continua să lucrez cu liderii europeni şi mondiali pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie în Europa. Europenii pot avea încredere că suntem uniţi şi pe deplin solidari cu statele membre afectate în faţa acestei noi provocări. Europenii pot conta pe sprijinul nostru deplin”, a mai spus von der Leyen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici