Ursula von der Leyen face apel la „unitate” între UE şi Africa

Ursula von der Leyen a declarat că o cooperare mai strânsă cu Africa este un obiectiv principal al politicii externe a UE, iar probleme majore precum securitatea şi migraţia necesită răspunsuri comune din partea liderilor de pe ambele continente, relatează postul Deutche Welle.

182 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen face apel la „unitate” între UE şi Africa

Ursula von der Leyen face apel la „unitate” între UE şi Africa

"Pentru prima mea vizită, am ales continentul care găzduieşte economiile cu cea mai rapidă creştere din lume; un continent cu o ambiţie şi aspiraţii imense, dar şi cu nevoi imense", a spus von der Leyen într-un discurs alături de preşedintele comisiei Ununii Africane (AU), Moussa Faki.

Fostul ministru german al apărării a declarat că nu va prezenta „un plan măreţ pentru Africa”, dar se află în Etiopia, sediul UA, „pentru a asculta” tendinţele şi evoluţiile care modelează continentul, precum şi politicile şi priorităţi economice.

"Doar unitatea va face continentele noastre puternice într-o lume în schimbare. Uniunea Africană este un partener pe care mă bazez", a declarat aceasta.

Cooperarea strategică cu Africa şi gestionarea migraţiei este un obiectiv esenţial al politicii externe în timpul mandatului lui von der Leyen în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Ea a descris continentul drept „vecinul apropiat şi cel mai natural partener”.

UE este cel mai mare partener comercial al Africii şi cea mai mare sursă de investiţii străine şi ajutor pentru dezvoltare.

Pentru a ajuta la gestionarea migraţiei, o strategie a noii Comisii este de a creşte investiţiile regionale în ţările africane, în efortul de a îmbunătăţi perspectivele, precum şi de a înfiinţa agenţia europeană pentru gersionarea frontierelor, Frontex.

Vizita efectuată de Ursula von der Leyen în Etiopia reprezintă prima sa călătorie în afara Europei în calitate de şef al Comisiei Europene.

Noua Comisie Europeană, la conducerea căreia se află politicianul german Ursula von der Leyen, şi-a început duminică, 1 decembrie, mandatul pe cinci ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
africa,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici