Ursula von der Leyen, în ape tulburi: Problemele campaniei de vaccinare au lovit puternic în încrederea de care se bucura preşedinta Comisiei Europene

Două săptămâni de dispute cu privire la strategia UE de vaccinare împotriva coronavirusului au slăbit încrederea de care se bucura preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cele două instituţii care contează cel mai mult pentru ea.

5234 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, în ape tulburi: Problemele campaniei de vaccinare au lovit puternic în încrederea de care se bucura preşedinta Comisiei Europene

Ursula von der Leyen în "ape tulburi": Probemele campaniei de vaccinare a lovit puternic în încrederea de care se bucura preşedinta Comisiei Europene

În Consiliul European, printre şefii de stat şi de guvern care au numit-o, von der Leyen se confruntă cu o eroziune a încrederii. Unii lideri se tem acum că au cedat prea multă putere decizională asupra procurării vaccinurilor necesare pentru a pune capăt pandemiei şi a redeschide economiile. Chiar şi şefii care susţin în mod public planul comun de achiziţie al vaccinurilor al UE recunosc că a fost prea lent.

În cadrul Comisiei, dintre cei 26 de membri ai colegiului care lucrează cu ea - ale căror voturi privind politica UE sunt, teoretic, egale cu ale ei - von der Leyen se confruntă cu un deficit de încredere.

Unii oficiali şi diplomaţi ai UE consideră că în viitor Ursula von der Leyen nu se va bucura de o libertate decizională aşa de mare. Liderii naţionali ar putea să limiteze autoritatea Comisiei în ceea ce priveşte politica de sănătate.

Ursula von der Leyen va urma să explice situaţia vaccinurilor în Consiliului European de la sfârşitul acestei luni. Un înalt oficial a declarat pentru Politico că starea de spirit s-a schimbat dramatic de la ultima conferinţă video a liderilor din 21 ianuarie, când şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la ritmul lent al achiziţiilor, dar şi sprijinul deplin pentru eforturile Comisiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici