Ursula von der Leyen: legile anticorupţie trebuie consolidate în Ucraina

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat necesitatea consolidării legilor anticorupţie în Ucraina. Avizul executivului UE cu privire la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârşitul săptămânii viitoare.

389 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen: legile anticorupţie trebuie consolidate în Ucraina

Ursula von der Leyen: legile anticorupţie trebuie consolidate în Ucraina

După întâlnirea cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, preşedintele Comisiei Europene a declarat: „Mai este nevoie de implementarea unor reforme, pentru a combate corupţia, de exemplu, sau pentru a moderniza administraţia, ceea ce va contribui, de asemenea, la atragerea investitorilor”, conform The Guardian.

Totodată, von der Leyen i-a spus preşedintelui Zelenski, în timpul celei de-a doua vizite la Kiev, că avizul executivului UE cu privire la cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană va fi gata până la sfârşitul săptămânii viitoare, anunţă Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă comune la Kiev, von der Leyen a declarat că discuţiile de sâmbătă cu Zelenski "ne vor permite să finalizăm evaluarea până la sfârşitul săptămânii viitoare", cu privire la recomandarea sau nu a Ucrainei drept candidat la aderare.

Această mişcare, a cărei sincronizare era aşteptată pe scară largă, ar fi doar un pas preliminar într-un proces de lungă durată.

Toate cele 27 de guverne ale UE ar trebui să fie de acord să acorde Ucrainei statutul de ţară candidată, după care vor avea loc discuţii ample privind reformele necesare înainte ca Kievul să poată fi luat în considerare pentru aderare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici