Uşa de la intrarea principală a Casei Albe va fi încuiată, pentru a evita noi incidente

Uşa de la intrarea principală a Casei Albe va fi încuiată atunci când nu este folosită, pentru a evita incidente similare celui de vineri, când un bărbat a sărit gardul şi a reuşit să pătrundă în reşedinţa preşedintelui american.

99 afișări
Imaginea articolului Uşa de la intrarea principală a Casei Albe va fi încuiată, pentru a evita noi incidente

Uşa de la intrarea principală a Casei Albe va fi încuiată, pentru a evita noi incidente (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După incidentul de vineri seara, atunci când uşa nu este folosită, ea va fi securizată", a declarat luni secretarul de presă al Casei Albe, Josh Earnest, precizând că uşa va fi efectiv încuiată, relatează Washington Examiner în ediţia online

Earnest a precizat luni că Secret Service a lansat o investigaţie pentru a consolida securitatea, adăugând că printre măsurile examinate sunt sporirea personalului de securitate şi mutarea agenţilor în alte zone ale Casei Albe. "Securitatea Casei Albe este o problemă complicată", a afirmat Earnest, amintind că mii de turişti vizitează anual reşedinţa prezidenţială.

Un veteran al armatei americane, care a luptat în Irak, a reuşit să sară gardul Casei Albe vineri seara şi să intre în clădire prin zona North Portico, în apropiere de reşedinţa familiei prezidenţiale.

Preşedintele Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului, petrecut vineri în jurul orei 19.20. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

Omar Jose Gonzalez a fost inculpat de un tribunal de la Washington pentru pătrundere ilegală într-o clădire cu acces restricţionat având asupra sa o armă periculoasă şi riscă o pedeapsă de zece ani de închisoare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici