Vaccin insuficient în Italia

  • Pfizer şi AstraZeneca au avertizat că nu vor putea să livreze suficient vaccin către UE
  • Cele două companii susţin că au probleme de producţie, însă sunt acuzate că încalcă contractele
  • Italia va primi 3.4 milioane de doze în loc de cele 8 milioane promise iniţial
1387 afișări
Imaginea articolului Vaccin insuficient în Italia

Vaccin insuficient în Italia

Dacă la noi campania de vaccinare începe să mişte, la italieni este frânată. Pfizer şi AstraZeneca nu pot livra volumul promis iniţial, iar prim ministrul Giuseppe Conte ameninţă cu proces.

Opt milioane de doze urma să primească Italia în primul trimestru. Adică 10% din cele pe care urmau să le trimită Pfizer şi AstraZeneca. Însă cele două companii au probleme de producţie. Doar 31 de milioane de doze vor trimite către cele 27 de ţări până la finalul lunii martie.
 
Vaccinul AstraZeneca urmează să fie aprobat de Uniunea Europeană până la finalul lunii. Apoi va începe să trimită vaccinul în 3 etape: pe 15 şi 28 februarie, apoi pe 15 martie. Premierul Giuseppe Conte a răbufnit pe reţelele de socializare.
 
"Este inacceptabil. Planul nostru de vaccinare a fost creat pe baza obligaţiilor contractuale. Vom folosi toate uneltele legale", a avertizat Conte.
 
Comisarul pentru Situaţii de Urgenţă Covid, Domenico Arcuri, lauda eforturile Italiei înainte să primească veştile proaste. „Suntem ţara din Europa care a vaccinat cel mai mult şi am folosit cu înţelepciune majoritatea dozelor care ne-au fost livrate progresiv”, spunea Domenico Arcuri. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici