Văduva candidatului prezidenţial ucis în Ecuador, victima unei tentative de asasinat

Văduva candidatului prezidenţial asasinat în Ecuador cu câteva zile înainte de primul tur de scrutin din august a fost victima unei tentative de asasinat miercuri, potrivit lui Christian Zurita, cel mai bun prieten al defunctului candidat şi înlocuitorul său pentru nominalizare.

230 afișări
Imaginea articolului Văduva candidatului prezidenţial ucis în Ecuador, victima unei tentative de asasinat

Văduva candidatului prezidenţial ucis în Ecuador, victima unei tentative de asasinat

"Veronica Sarauz, soţia lui Fernando Villavicencio, tocmai a fost victima unui atentat", a declarat el pe X (fostul Twitter), fără a preciza dacă cineva a fost rănit, notează AFP.

Potrivit lui Christian Zurita, a fost arestat un cetăţean venezuelean care, aflat pe o motocicletă, cu o armă, a încercat să atace maşina în care era Veronica Sarauz.

Poliţia din Quito a descris arestarea ca fiind o "procedură izolată", implicând "un cetăţean străin" care "conducea o motocicletă în mod suspect” şi care „avea asupra sa o armă”.

Fernando Villavicencio, un jurnalist de investigaţie cunoscut pentru reportajele sale despre corupţie, a fost împuşcat de mai multe ori în maşina sa la 9 august. Şase columbieni au fost arestaţi, în timp ce presupusul criminal a fost ucis.

Christian Zurita l-a înlocuit în scrutinul anticipat din 20 august şi s-a clasat pe locul al treilea cu 16% din voturi. Candidata de stânga Luisa Gonzalez (34%) şi candidatul de dreapta Daniel Noboa (23%) se vor confrunta în turul al doilea la 15 octombrie.

Considerat cândva o insulă de pace în America Latină, Ecuadorul, situat între Columbia şi Peru, cei mai mari doi producători de cocaină din lume, a fost lovit de un val de violenţă fără precedent legat de crima organizată şi de traficul de droguri. Rata crimelor a crescut de patru ori din 2018, de la 6 la 26 la 100.000 de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici