Valérie Trierweiler se declară bucuroasă că nu este nevoită să-i strângă mâna lui Putin

Fosta parteneră a preşedintelui francez François Hollande Valérie Trierweiler s-a declarat, miercuri seara, într-un mesaj postat pe Twitter, "bucuroasă că nu este nevoită să strângă mâna" preşedintelui rus Vladimir Putin, invitat joi la Palatul Elysée.

213 afișări
Imaginea articolului Valérie Trierweiler se declară bucuroasă că nu este nevoită să-i strângă mâna lui Putin

Valérie Trierweiler se declară bucuroasă că nu este nevoită să-i strângă mâna lui Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bucuroasă că nu sunt nevoită să-i strâng mâna lui Putin", scrie jurnalista într-un mesaj pe care l-a postat miercuri seara pe contul de Twitter.

Intervievat anterior de posturile franceze TF1 şi Europe1, Putin a ironizat-o pe Hillary Clinton, fostul secretar de Stat american, despre care a spus că este o femeie "slabă" şi cu o exprimare lipsită de eleganţă.

"E mai bine să nu intri într-o dispută cu femeile. Însă doamna Clinton nu a fost niciodată elegantă în declaraţii. Cu toate acestea, ne-am întâlnit după aceea şi am purtat discuţii cordiale la diferite evenimente internaţionale", a declarat el.

Preşedintele rus, invitat în Franţa cu ocazia marcării a 70 de ani de la Debarcarea aliată din Normandia, se va întâlni joi seara, la Palatul Elysée, cu preşedintele francez, care va lua cina mai înainte, într-un restaurant parizian, cu preşedintele american Barack Obama. Problema ucraineană urmează să se afle în centrul întâlnirii Hollande-Putin, dar şi relaţiile tensionate dintre Rusia şi Uniunea Europeană (UE), potrivit Palatului Elysée.

Trierweiler, despărţită din ianuarie de Hollande, şi-a revendicat întotodeauna libertatea tonului pe când era Prima Doamnă a Franţei. În iunie 2012, în plină campanie pentru alegeri legislatve, ea a ţinut prima pagină după ce a postat un mesaj pe Twitter în care îşi exprima susţinerea faţă de rivalul lui Ségolène Royal, mama celor patru copii ai lui François Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici