Vânzările de lapte şi legume produse în apropiere de Fukushima au fost suspendate

Laptele şi unele legume provenind din patru prefecturi situate în apropierea centralei nucleare de la Fukushima au fost interzise la vânzare din cauza nivelul de radioactivitate, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez.

32 afișări
Imaginea articolului Vânzările de lapte şi legume produse în apropiere de Fukushima au fost suspendate

Vânzările de lapte şi legume produse în apropiere de Fukushima au fost suspendate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost depistate niveluri anormale de radioactivitate în lapte, spanac şi kakina", o legumă japoneză, a declarat Yukio Edano.

"Nivelul de radioactivitate nu reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor", a precizat oficialul guvernamental, cerând populaţiei să rămână calmă.

Guvernul le-a ordonat autorităţilor din patru prefecturi din nord-est - Ibaraki, Tochigi, Gunma şi Fukushima - să suspende vânzarea acestor legume. În Fukushima este interzisă şi vânzarea laptelui local.

Urme de iod radioactiv au fost depistate sâmbătă în apa de la robinet la Tokyo şi în împrejurimi. De asemenea, un nivel radioactiv care depăşea de trei ori limita legală a fost înregistrat în apa dintr-un sat situat la 40 de kilometri de centrala de la Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici