Variantele Delta şi Kappa ale virusului care produc COVID-19 se răspândesc în Italia. Aproape 17% din cazuri sunt cu aceste tulpini

Cazurile de infectare cu variantele de coronavirus Delta şi „ruda” sa Kappa au crescut în Italia în ultima lună, reprezentând aproape 17% din totalul cazurilor de COVID-19, a anunţat, vineri, ISS (Institutul naţional de sănătate din Italia).

3574 afișări
Imaginea articolului Variantele Delta şi Kappa ale virusului care produc COVID-19 se răspândesc în Italia. Aproape 17% din cazuri sunt cu aceste tulpini

Variantele Delta şi Kappa ale COVID-19 se răspândesc în Italia. Aproape 17% din cazuri sunt cu aceste tulpini

Varianta Delta devine dominantă, anunţă acesta.
 
Atât Delta, cunoscută şi sub denumirea B.1.617.2, cât şi Kappa, sau B.1.617.1, sunt versiunile unei variante care a fost detectată iniţial în India. Delta este cea considerată de OMS o „variantă care creează îngrijorare”.
 
„Cazurile variantelor Kappa şi Delta ... au crescut de la 4,2% în mai la 16,8% în iunie, pe baza datelor extrase pe 21 iunie”, a spus institutul.
 
"Monitorizarea epidemiologică arată o imagine care evoluează rapid, confirmând că şi în ţara noastră, ca şi în restul Europei, varianta Delta a virusului devine dominantă", a declarat Anna Teresa Palamara, directorul Departamentului de Boli Infecţioase al ISS, într-un comunicat.
 
Varianta Alpha a coronavirusului, detectată iniţial în Marea Britanie în 2020, rămâne cea mai răspândită în Italia, reprezentând 74,9% din cazuri, a spus ISS.
 
Italia a înregistrat 127.380 de decese legate de COVID-19 de când virusul a apărut în februarie anul trecut, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie şi a opta cea mai mare din lume. Până în prezent, ţara a raportat 4,26 milioane de cazuri.
 
Cazurile de coronavirus au scăzut constant de câteva săptămâni. Numărul zilnic al noilor infecţii a scăzut la 927 de la 951 joi, a declarat ministerul sănătăţii, în timp ce decesele legate de coronavirus au fost de 28 faţă de 30 cu o zi înainte.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici