Vaslui: 11 unităţi de învăţământ, închise de o săptămână din cauza drumurilor înzăpezite

Unsprezece şcoli şi grădiniţe din judeţul Vaslui sunt închise, vineri, cei peste 360 de elevi şi preşcolari care frecventează cursurile acestor unităţi aflându-se de o săptămână în vacanţă forţată, în condiţiile în care nu pot ajunge la şcoală din cauza drumurilor înzăpezite.

111 afișări
Imaginea articolului Vaslui: 11 unităţi de învăţământ, închise de o săptămână din cauza drumurilor înzăpezite

Vaslui: 11 unităţi de învăţământ, închise de o săptămână din cauza drumurilor înzăpezite (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, 11 şcoli şi grădiniţe au cursurile suspendate de o săptămână din cauza drumurilor impracticabile.

În aceste condiţii, 362 de elevi şi preşcolari din cele şase şcoli şi cinci grădiniţe, toate din comuna Roşieşti, s-au văzut nevoiţi să îşi prelungească vacanţa de iarnă cu încă o săptămână, la fel ca şi cadrele didactice.

”Decizia suspendării cursurilor pe o perioadă atât de lungă aparţine conducerii şcolii coordonatoare, care a apreciat că elevii şi preşcolarii nu pot ajunge în siguranţă la şcoală sau grădiniţă, în condiţiile în care majoritatea sunt navetişti. Oricum, cursurile vor fi recuperate după un plan pe care ni-l vor comunica cei de la şcoala coordonatoare. Cum până la sfârşitul acestui semestru nu mai este timpul fizic, recuperarea materiei se va face până la încheierea anului şcolar, fără a fi vorba de comasare a materiei”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul pe probleme de management din cadrul ISJ Vaslui, Constantin Turcu.

În judeţul Vaslui, se circulă în continuare cu dificultate din cauza zăpezii, pe un singur fir, pe două drumuri judeţene, respectiv Codăeşti - Dăneşti şi Muşata - Stuhuleţ.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici