Vaticanul acuză China de încălcarea pactului privind episcopii şi cere explicaţii oficiale

Vaticanul a acuzat sâmbătă autorităţile chineze că au încălcat un pact bilateral privind numirea episcopilor în China, potrivit Reuters.

327 afișări
Imaginea articolului Vaticanul acuză China de încălcarea pactului privind episcopii şi cere explicaţii oficiale

Vaticanul acuză China de încălcarea pactului privind episcopii şi cere explicaţii oficiale

Într-un comunicat Vaticanul susţine că a aflat cu „surprindere şi regret" că episcopul unui alt district a fost instalat ca episcop auxiliar sau asistent în Jiangxi.

Instalarea neautorizată de Vatican pare să fie una dintre cele mai grave încălcări ale unui acord din 2018 între Vatican şi Beijing privind numirea episcopilor în China. Acordul, pe care unii catolici l-au denunţat ca fiind o cedare în faţa autorităţilor comuniste chineze, a fost reînnoit în octombrie pentru o perioadă de doi ani. Detaliile înţelegerii sunt secrete.

Jiangxi nu este recunoscută de Vatican ca dieceză, se arată în comunicat, iar instalarea nu este „conformă cu spiritul de dialog" pe care ambele părţi l-au convenit în 2018. În comunicat mai scrie că instalarea episcopului Giovanni Peng Weizhao a urmat unei „presiuni puternice din partea autorităţilor locale".

Vaticanul aştepta o explicaţie din partea autorităţilor chineze şi spera ca „episoadele similare să nu se repete", se precizează în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vatican,
china,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici