Vaticanul se declară gata să „medieze dialogul” între Rusia şi Ucraina

Papa Francisc a făcut duminică un apel pentru asigurarea coridoarelor umanitare pentru a ajuta refugiaţii să părăsească Ucraina şi a spus că cei care sunt implicaţi în război nu ar trebui să se lase înşelaţi crezând că Dumnezeu este de partea lor.

1778 afișări
Imaginea articolului Vaticanul se declară gata să „medieze dialogul” între Rusia şi Ucraina

Vaticanul se declară gata să „medieze dialogul” între Rusia şi Ucraina

Secretarul de stat al Sfântului Scaun, cardinalul Pietro Parolin, care se află pe locul secund după Papa în ierarhia Vaticanului, a declarat ziarelor italiene că „în ciuda războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei” este „convins că este întotdeauna loc de negocieri”.

Ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andriy Yurash, a declarat pentru Reuters într-un interviu pe 14 februarie că Kievul este deschis pentru medierea conflictului său cu Rusia de către Vatican, numindu-l drept „un loc foarte influent, foarte spiritual pentru o întâlnire”. 

Parolin, principalul diplomat al Vaticanului, a declarat ziarelor italiene că dialogul este singura modalitate „rezonabilă şi constructivă” pentru a rezolva diferenţele.

„Sfântul Scaun, care în aceşti ani a urmărit evenimentele din Ucraina în mod constant, discret şi cu mare atenţie, oferindu-se să faciliteze dialogul cu Rusia, este întotdeauna gata să ajute ambele părţi să reia o astfel de cale”, a spus el, potrivit unei transcriere a site-ul oficial Vatican News.

"Mai presus de toate, atacul militar trebuie să înceteze imediat. Suntem cu toţii martori la consecinţele sale tragice", a spus el.

Parolin a spus că lumea este martoră la evenimente similare cu cele care au precedat începutul celui de-al Doilea Război Mondial, o referire aparentă la invazia Poloniei de către Germania în 1939.

Papa Francisc a făcut duminică un apel  pentru asigurarea coridoarelor umanitare pentru a ajuta refugiaţii să părăsească Ucraina şi a spus că cei care sunt implicaţi în război nu ar trebui să se lase înşelaţi crezând că Dumnezeu este de partea lor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici