Vaticanul, un posibil nou mediator pentru conflictul Rusia-Ucraina. „Priviri goale, feţe fără zâmbete, tristeţe nesfârşită. Ce vină au acele tinere mame şi copiii lor?”

Vaticanul este dispus să facă „tot ce este posibil” pentru a ajuta la atingerea unui încetări a focului şi la încheierea războiului din Ucraina, notează CNN.

1079 afișări
Imaginea articolului Vaticanul, un posibil nou mediator pentru conflictul Rusia-Ucraina. „Priviri goale, feţe fără zâmbete, tristeţe nesfârşită. Ce vină au acele tinere mame şi copiii lor?”

Sfântul Scaun este „disponibil pentru orice fel de mediere”, a declarat cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, într-un interviu pentru Vatican News.

Parolin a repetat apelul Papei Francisc pentru o încetare imediată a focului în Ucraina în timpul unei conversaţii telefonice cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, de săptămâna aceasta.

„Am cerut încetarea luptei şi o soluţie negociată a conflictului. Am insistat asupra respectului pentru populaţia civilă şi asupra coridoarelor umanitare”, a spus Parolin, repetând respingerea de către Papă a afirmaţiei Moscovei că războiul este o operaţiune militară. „Cuvintele sunt importante şi a defini ceea ce se întâmplă în Ucraina ca operaţiune militară înseamnă a nu recunoaşte realitatea faptelor. Ne confruntăm cu un război care, din păcate, face multe victime civile, aşa cum fac toate războaiele”.

„Gestul fără precedent” al Papei de a vizita ambasada Rusiei la Vatican a doua zi după invadarea Ucrainei a fost un „pas personal” pentru a „exprima autorităţilor de la Moscova îngrijorarea cu privire la escaladarea războiului”, a spus Parolin. Războiul este o „nebunie”, a subliniat acesta şi a făcut apel la „conştiinţa” tuturor persoanelor implicate să înceteze imediat lupta.

„Avem în faţa ochilor imaginile teribile care vin din Ucraina. Victime dintre civili, femei, bătrâni şi copii fără apărare, care au plătit cu viaţa pentru nebunia războiului. Suferinţa creşte pe măsură ce vedem oraşe cu case distruse, fără electricitate, temperaturi sub zero, lipsă de alimente şi medicamente, precum şi milioane de refugiaţi, majoritatea femei şi copii, care fug de bombe. În ultimele zile, am dat peste un grup dintre ei, care au ajuns în Italia din diverse părţi ale Ucrainei: priviri goale, feţe fără zâmbete, tristeţe nesfârşită. ... Ce vină au acele tinere mame şi copiii lor? Ar trebui să avem o inimă de piatră pentru a rămâne impasibili şi pentru a permite ca acest haos să continue, în timp ce râurile de sânge şi lacrimi continuă să curgă. Războiul este o barbarie”, a spus el.

„Niciodată nu este prea târziu” pentru a face pace, a îndemnat el. „Nu este niciodată prea târziu să te întorci pe paşi şi să găseşti un acord.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici