Venezuela: 18 morţi într-un accident de elicopter

Cel puţin 18 persoane au murit duminică, în Venezuela, într-un accident în care a fost implicat un elicopter militar aflat în misiune de survolare a frontierei columbiene, a anunţat preşedintele Hugo Chavez.

15 afișări
Imaginea articolului Venezuela: 18 morţi într-un accident de elicopter

Venezuela: 18 morţi într-un accident de elicopter (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Victimele sunt un general, 16 militari cu diferite grade şi un civil, a precizat Chavez în timpul programului său săptămânal, "Alo, preşedintele", transmis la radio şi televiziune.

Elicopterul de fabricaţie rusă de tip MI35 a pierdut contactul prin radio cu baza aeriană la ora locală 12.10 (19.40 ora României).

Potrivit agenţiei ABN, accidentul s-a produs în apropierea localităţii El Alto de Rubio, în statul Tachira, limitrof Columbiei.

Chavez a dezvăluit că Statele Unite au afirmat, în ultimul raport anual privind lupta împotriva terorismului publicat săptămâna trecută, că Venezuela îşi neglijează supravegherea frontierelor, acuzaţie pe care Caracasul o neagă.

"Iată deci cât ne costă conflictul intern din Columbia (între armată şi gherilă - n. red.), care este alimentat de combatanţii din Statele Unite, de câinii de război, care alimentează conflictele pentru vânzarea de arme", a declarat liderul venezuelan.

Potrivit utimului raport al Departamentului american de Stat, proximitatea ideologică între Guvernul lui Chavez şi gherilele columbiene constituie un obstacol în calea cooperării Venezuelei în lupta împotriva terorismului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici