Venezuela a crescut salariu minim cu 67%, însă un angajat nu-şi permite să cumpere un kilogram de carne

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a crescut salariul minim cu 67%, este a 11-a creştere a veniturilor în ultimele 24 de luni, însă cu suma rezultată un angajat nu poate cumpăra un kilogram de carne, relatează Quartz.

1127 afișări
Imaginea articolului Venezuela a crescut salariu minim cu 67%, însă un angajat nu-şi permite să cumpere un kilogram de carne

sursa FOTO: Hepta

Venezuela se confruntă cu un nivel foarte ridicat al inflaţiei, din cauza căreia, după o creştere a salariului minim cu 67%, un angajat nu poate achiziţiona nici măcar un kilogram de carne, relatează Quartz.

La momentul actual salariul minim pe economie este de 250.000 de bolivari la care un angajat primeşte şi 200.000 de bolivari bonus pentru mâncare.

În luna octombrie când a preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a crescut salariile la 150.000 de bolivari, un angajat putea să-şi achiziţioneze patru kilograme de carne. 

În SUA salariul minim este de 7,35$ pe oră şi din salariul lunar un angajat îşi poate achiziţiona 137 de kilograme de carne într-o lună, iar în Marea Britanie cu un salariu minim de 8,21 lire pe oră, se pot cumpara 288 de kilograme de carne pe lună. 

Preşedintele Venezuelei a promis o scăderea drastică a inflaţiei pentru anul acesta, o măsură greu de dus la bun-sfârşit întrucât preţurile continuă să crească cu 9,900%.

Venezuela se află în plină criză umanitară, cu o economie în declin din cauza unui management defectuos şi sancţiuni aplicate  guvernării dictatoriale a preşedintelui Nicolas Maduro.

Anul trecut Juan Guido, reprezentantul opoziţiei Adunării Naţionale s-a declarat preşedinte şi a fost recunoscut de majoritatea comunităţii internaţionale, însă aliaţii săi au eşuat să-şi impună puterea. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici