Venezuela a suspendat expulzarea diplomaţilor americani

Venezuela a suspendat expulzarea diplomaţilor americani, a anunţat sâmbătă Ministerul de Externe de la Caracas, relatează Dpa.

2744 afișări
Imaginea articolului Venezuela a suspendat expulzarea diplomaţilor americani

Venezuela a suspendat expulzarea diplomaţilor americani

Diplomaţii pot rămâne în ambasada SUA din Caracas, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul a spus că acum negociază înfiinţarea unui birou de interese american în Venezuela şi va permite personalului ambasadei SUA să rămână în ţară pe timpul discuţiilor.

Discuţiile despre o secţie de interes a ambasadei SUA vor avea o perioadă limitată de 30 de zile şi, dacă nu se va ajunge la un acord, personalul ambasadei va trebui să părăsească ţara, potrivit comunicatului.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, i-a acordat Washingtonului un termen de 72 de ore pentru a-şi retrage diplomaţii.

Maduro a anunţat miercuri că Caracasul rupe relaţiile diplomatice cu Washingtonul după ce guvernul preşedintelui SUA, Donald Trump, l-a recunoscut liderul opoziţiei, Juan Guaido, ca preşedinte interimar al Venezuelei.

Câţiva diplomaţi au rămas în misiunea americană din Caracas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici