Verena Becker, acuzată de implicare în cea mai gravă crimă politică din Germania, va fi rejudecată

O femeie acuzată pentru implicare în 1977, în uciderea procurorului general federal Siegfried Buback, cea mai gravă crimă politică din Germania, va fi rejudecată, după ce membrii familiei acestuia au susţinut încă din secolul trecut că ea este unul dintre asasini, notează publicaţia TheIndependent.

32 afișări
Imaginea articolului Verena Becker, acuzată de implicare în cea mai gravă crimă politică din Germania, va fi rejudecată

Verena Becker, acuzată de implicare în cea mai gravă crimă politică din Germania, va fi rejudecată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Verena Becker, membră a unei grupări de gherilă, revendicatoare a numeroase atacuri cu bombă în ultimii 30 de ani, va fi rejudecată, ea fiind suspectată că a participat la cel mai grav asasinat politic din această ţară, informează publicaţia britanică TheIndependent.com, în ediţia electronică de vineri.

Potrivit sursei citate, femeia a fost eliberată din penitenciar la sfârşitul anilor '80, motivul presupus al eliberării ei fiind acela că ar fi devenit informatoarea procurorilor, care încă cercetau condiţiile suspecte în care, în 1977, a fost ucis procurorul general federal Siegfried Buback, de către membrii ai grupării Armata Roşie.

De la eliberarea acesteia, membrii familiei fostului procuror federal Buback au presat mereu autorităţile să o inculpe şi să o condamne pe Becker, acuzând că, în urma unor investigaţii proprii, s-ar fi adeverit faptul că şi aceasta a participat la uciderea procurorului, mai notează sursa citată.

Potrivit jurnalului britanic, femeia, acum în vârstă de 58 de ani, a fost prezentată deja unei instanţe din Stuttgart, unde procurorul de caz a acuzat-o de complicitate la una dintre cele mai devastatoare crime politice îndeplinită de gruparea de guerilă de extremă stânga.

Procesul este catalogat ca fiind ultimul în care se încearcă aflarea adevăraţilor vinovaţi de uciderea a peste treizeci de victime de-a lungul a trei decenii, în atacuri cu bombă şi atacuri teroriste comise de această grupare.

În acest dosar, Becker este acuzată de implicare în misterioasa asasinare a procurorului general federal, care în 1977 a fost împuşcat cu o mitralieră în timp ce se afla în maşina sa, însoţit de gărzi de corp. În urma acelui atac, au fost ucişi procurorul şi două gărzi sale de corp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici