Verificări la fabrici din Japonia, după decese legate de consumul unor suplimente alimentare

Autorităţile sanitare din Japonia au percheziţionat duminică o a doua fabrică a unui producător, după ce au fost raportate decese posibil legate de suplimentele alimentare, a declarat un oficial, citat de Reuters.

509 afișări
Imaginea articolului Verificări la fabrici din Japonia, după decese legate de consumul unor suplimente alimentare

Verificări la fabrici din Japonia, după decese legate de consumul unor suplimente alimentare

Inspecţia din prefectura Wakayama urmează celei de sâmbătă din Osaka, extinzând investigaţia privind utilizarea de către producătorul de medicamente a drojdiei roşii „Beni-Koji”.

Până vineri, 114 persoane au fost spitalizate şi cinci au murit după ce ar fi luat suplimente, care au fost comercializate ca fiind de ajutor în scăderea nivelului de colesterol.

Cauza deceselor nu a fost confirmată, a declarat pentru Reuters un oficial de la Ministerul japonez al Sănătăţii şi Protecţiei Sociale. Dar „se suspectează că Beni-Koji ar putea fi cauza, aşa că am inspectat două fabrici în două zile”.

Producătorul a anunţat că va coopera cu investigatorii.

Oficialul din domeniul sănătăţii a declarat că ministerul „îşi va da mâna cu alte ministere implicate pentru a face tot posibilul pentru a rezolva cazul în curs de desfăşurare, cerând în acelaşi timp companiei Kobayashi Pharma să coopereze, după cum este necesar, în investigarea cazului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici