Vestea acordării Nobelului pentru Pace, cenzurată pe site-urile de Internet din China

Vestea atribuirii Premiului Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo a făcut înconjurul lumii, dar a fost cenzurată pe principalele site-uri de Internet din China. Căutarea după cuvintele-cheie "premiu Nobel, pace, Liu Xiaobo" nu oferea niciun rezultat pe marile portaluri de informaţie şi motoare de căutare ca Sina, Sohu şi Baidu.

19 afișări
Imaginea articolului Vestea acordării Nobelului pentru Pace, cenzurată pe site-urile de Internet din China

Vestea acordării Nobelului pentru Pace, cenzurată pe site-urile de Internet din China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cenzura a fost aplicată şi pe Weibo, o reţea socială similară reţelei Twitter.

Jurnalul de seară al postului oficial de televiziune CCTV şi-a deschis ediţia cu informaţii despre inundaţiile din insula chineză Hainan.

Premiul Nobel pentru Pace din 2010 a fost atribuit vineri de Comitetul norvegian Nobel disidentului chinez Liu Xiaobo, aflat în detenţie, "pentru eforturile durabile şi non-violente în favoarea drepturilor omului în China".

În această ţară, cenzura faţă de opiniile care critică Guvernul sau evocă problema drepturilor omului este foarte activă. Site-urile sensibile politic sunt cenzurate, iar Beijingul controlează îndeaproape Internetul pentru a nu permite opiniilor disidente să se organizeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici