Veşti bune. Prima inimă complet artificială a primit aviz pozitiv pentru vânzare

  • Autorităţile europene au aprobat vânzarea primei inimi complet artificiale
  • Inima artificială are un potenţial imens de vânzare, conform analiştilor de la Portzamparc
  • Compania Carmat a avut nevoie de zece ani pentru a obţine marcajul Comisiei Europene
4578 afișări
Imaginea articolului Veşti bune. Prima inimă complet artificială a primit aviz pozitiv pentru vânzare

Prima inimă complet artificială FOTO Profimedia

Acţiunile Carmat SA au avut joi cea mai mare creştere din ultimii şapte ani, după ce compania franceză a primit aprobarea de a vinde prima inimă complet artificială în Europa, conform Bloomberg.
 
Firma franceză a obţinut punctajul CE pentru inima sa artificială, ceea ce înseamnă că acum Carmat poate să îşi vândă produsul în Uniunea Europeană ca o punte pentru transplanturile de inimă pentru pacienţii care suferă de insuficienţă cardiacă în stadiu final.
 
Chirurgul cardiac francez Alain Carpentier i-a propus omului de afaceri Jean-Luc Lagardere să dezvolte o inimă artificială în anul 1993. Cel din urmă a oferit o serie de facilităţi lui Carpentier: câteva laboratoare şi ingineri de la compania sa producătoare de rachete Matra.
Astfel, proiectul s-a extins de-a lungul anilor, inclusiv prin fuziuni, în condiţiile în care acum Matra face parte din grupul european Airbus SE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici