Veşti bune: Trump spune că plasma celor vindecaţi de COVID poate fi un tratament

  • Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a susţinut miercuri folosirea plasmei celor vindecaţi de COVID
  • "Am auzit lucruri fantastice despre plasma convalescenţior", a declarat Trump
  • FDA încă nu a autorizat folosirea plasmei
689 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Trump spune că plasma celor vindecaţi de COVID poate fi un tratament

Veşti bune: Trump spune că plasma celor vindecaţi de COVID poate fi un tratament

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a susţinut miercuri folosirea plasmei celor vindecaţi de COVID ca tratament pentru infecţia cu noul coronavirus şi a sugerat că o decizie de a autoriza utilizarea sa ar putea fi motivată politic.

"Am auzit lucruri fantastice despre plasma convalescenţior", a declarat Trump într-un briefing.

O aprobare de urgenţă de la Food and Drug Administration (FDA) pentru utilizarea plasmei din sânge ca tratament coronavirus a fost pusă în aşteptare sub motivaţia că datele au fost prea slabe, a raportat miercuri New York Times.

"Ar putea fi o decizie politică", a spus Trump.

"Aveţi o mulţime de oameni acolo care nu vor să grăbească lucrurile pentru că vor să o facă după 3 noiembrie", a spus el, referindu-se la alegerile prezidenţiale.

„Am auzit rate de peste 50% succes. Şi oamenii mor şi ar trebui să fie aprobate aceste tratamente dacă este bine pentru pacienţi şi aud că este bine. Am auzit de la oamenii de la FDA că este bine ”, a spus el.

FDA nu a răspuns încă oficial.

Persoanele care supravieţuiesc unei boli infecţioase, cum ar fi COVID-19, au în plasma din sânge anticorpi, sistemul imunitar al organismului creat pentru a lupta împotriva unui virus. Acest lucru poate fi transferat la pacienţii recent infectaţi pentru a încerca recuperarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici