Vezi care a fost cauza accidentului care a provocat mareea neagră din Golful Mexic

O conductă blocată a produs accidentul de la puţul Macondo şi explozia platformei British Petroleum (BP) Deepwater Horizon, în care au fost ucise 11 persoane şi care a provocat mareea neagră din Golful Mexic, potrivit unui studiu dat publicităţii săptămâna aceasta.

421 afișări
Imaginea articolului Vezi care a fost cauza accidentului care a provocat mareea neagră din Golful Mexic

Vezi care a fost cauza accidentului care a provocat mareea neagră din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest studiu, comandat de Departamentele americane al Securităţii Interne şi de Interne (responsabil cu mediul), cere inginerilor să revizuiască această concepţie a mecanismului, pentru a împiedica alte accidente de acelaşi fel.

Studiul a fost efectuat de Det Norske Veritas, o companie norvegiană specializată în norme de construcţii, care a depistat o defecţiune a obturatoarelor (BSR, blind shear rams), care au rolul de a obtura conductele de foraj, în ultimă instanţă, pentru a evita ţâşnirea necontrolată a petrolului.

"Cauza iniţială a accidentului a fost identificată ca fiind faptul că obturatoarele nu au putut să se închidă complet, din cauza unei bucăţi de conductă de foraj blocată între blocuri", conchide studiul, care recomandă industriei petroliere să analizeze această problemă, pentru a evita repetarea ei.

Explozia platformei, al 20 aprilie, urmată de scufundarea sa, două zile mai târziu, a provocat scurgerea în ocean a peste patru milioane de barili de petrol, în Golful Mexic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici